Startar alzheimerstudie

Lundbeck och Otsuka startar ett fas III-program för en kandidat mot alzheimer. 3 000 patienter kommer att ingå i studierna.

11 okt 2013, kl 11:31
0

Lundbeck kommer tillsammans med sin japanska samarbetspartner Otsuka att genomföra fyra fas III-studier på Lu AE58054 för behandling av alzheimers.  Runt 3 000 patienter ska ingå i de fyra  studierna, enligt ett pressmeddelande från Lundbeck.

Lu AE58054 kommer att testas i doserna 10-60 mg tillsammans med acetylkolinesterashämmaren donepezil för att behandla patienter med lätt till måttlig alzheimer. Syftet är att se om behandlingen kan förbättra patienternas kognitiva funktioner.

Den första studien kommer att omfatta 930 patienter från USA, Kanada och 15 europeiska länder. Studien kommer att pågå under tre år.

En tidigare fas II-studie visade att en tilläggsbehandling med Lu AE58054 signifikant förbättring av kognitionen när det jämfördes med placebo, enligt företaget.

Lu AE585054 är en 5-HT6-receptorantagonist och tros kunna förstärka effekterna av acetylkolinesterashämmare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng