Annons

Snart slut på injektionsvätska

Lagret med injektionsvätskan Calcium-Sandoz tar snart slut och går då inte längre att få tag på i Sverige.

13 aug 2015, kl 08:46
0

Annons

Läkemedelverket rapporterar att det i slutet av september kommer att uppstå en brist på en injektionsvätska med kalcium som används vid akuta sjukhussituationer. Företaget som marknadsför Calcium-Sandoz har meddelat myndigheten att befintligt lager håller på att ta slut och därefter kommer produkten inte att finnas på den svenska marknaden.

Det finns heller ingen produkt i landet som motsvarar Calcium-Sandoz injektionsvätska i 9 milligram/milliliter lösning. Det går däremot att ansöka om licens för läkemedel som är godkänt i något annat land eller om att använda extempore-beredningar.

Calcium-Sandoz används framförallt vid kalciumbrist vid akuta sjukhussituationer på grund av försämrat upptag eller vid rubbningar i ämnesomsättningen men även vid förgiftningstillstånd samt vid till exempel kalciumbrist som beror på nedsatt njurfunktion.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng