Slipper betala skadestånd för marknadsföring

Johnson & Johnson slipper betala nästan åtta miljarder i skadestånd enligt ett nytt domslut.

24 mar 2014, kl 11:33
0

Johnson & Johnson dömdes 2012 för vilseledande marknadsföring av deras antipsykotiska läkemedel Risperdal, risperidon. Företaget skulle betala 5 000 dollar i böter för vart och ett av de 240 000 Risperdalinköp som gjorts via det statliga sjukvårdsprogrammet Medicaid under 3,5 år. Dessutom skulle företaget betala ytterligare 2 500 dollar styck för de 4 500 brev som läkemedelsbolaget skickat till läkare, som enligt åtalet tonade ner riskerna med Risperdal.

Nu har domslutet rivits upp av Arkansas högsta domstol som menar att lagstiftningen kring Medicaidbedrägeri som tillämpades i åtalet gäller vårdinrättningar och inte läkemedelsföretag, skriver Firstword Pharma.

Förra året gick Johnson & Johnson med på en förlikning på 2,2 miljarder dollar för felaktig marknadsföring av Risperdal och två andra läkemedel. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng