Långtidsverkande injektion fungerade

En studie på ett långtidsverkande antipsykotiskt läkemedel avslutades tidigt efter att det visade positiv effekt.

24 mar 2014, kl 12:50
0

Paliperidon palmitat är ett antipsykotiskt läkemedel som är godkänt för behandling av schizofreni hos vuxna. Det finns som depotsuspension som ges som en injektion en gång i månaden. I EU marknadsförs läkemedlet under namnet Xeplion. Janssen har undersökt effektiviteten hos paliperidon palmitat som ges var tredje månad.

Paliperiodon palmitat har jämförts mot placebo i en internationell, randomiserad, multicenter, dubbelblind och placebokontrollerad fas III-studie, skriver Drug Discovery & Development. Syftet var att se om tremånadersverkande paliperidon palmitat kan fördröja tiden till återfall av schizofreni. Patienterna i studien stabiliserades först med Xeplion. Totalt ingick 509 patienter i studien.

Efter att en planerad interimsanalys visade att resultaten från studien var positiva avbröt Janssen studien i förtid efter rekommendation av en oberoende expertgrupp. Företaget planerar att presentera resultaten vid en kongress och att publicera dem i en tidskrift.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng