Skolbarn måste omvaccineras

149 skolbarn måste omvaccineras då de fått ett overksamt vaccin.

21 jan 2014, kl 11:11
1

Under ett strömavbrott på dagtid i en skola i Norrköping noterade skolsköterskan att vaccinkylskåpet inte pep trots att temperaturen steg till +18 grader.

Sköterskan blev misstänksam och kontrollerade kylskåpet. Det visade sig att det stängdes av nattetid eftersom det var kopplat till samma strömkrets som skolans larm.
-När larmet sattes på stängdes kylskåpet av och eftersom det var strömlöst larmade det inte, säger Kristina Bahr, barnläkare och medicinskt ansvarig som gjort en lex Maria anmälan.

Totalt kommer 149 barn att behöva omvaccineras eftersom de givits vaccin utan klinisk effekt på grund av destruerat vaccin.
-Det har  inte lett till någon personskada, men det är en oerhört olycklig händelse som vi inte kunnat föreställa oss, säger Kristina Bahr.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng