SKL satsar på läkemedel och äldre

Sveriges kommuner och landsting, SKL, driver under hösten flera projekt som syftar till bättre läkemedelsanvändning för äldre.

26 sep 2006, kl 18:29
0

Bland annat pågår konferenser för beslutsfattare inom kommuner och landsting.

– Meningen är framförallt att läkemedelsanvändningen ska bli mer ändamålsenlig för de äldre, säger Gabriella Kollander Fållby, som har övergripande ansvar för arbetet med äldres läkemedelsanvändning på SKL.

I höst initierar förbundet även projektet SÄLMA, Säker läkemedelsanvändning för en bättre livskvalitet hos äldre, som vänder sig till vårdlag i kommuner, landsting och offentligt finansierade privata vårdinrättningar. Vårdlagen ska, för att få delta, bestå av tre till fem personer och minst en ska vara läkare.


SKL arbetar även med att samla in information om hur läkemedelsgenomgångar bedrivs i olika delar landet.

– Vi försöker fånga in hur vanligt det är med läkemedelsgenomgångar. På så vis får vi en bild av om vi behöver stimulera till fler, säger Gabriella Kollander Fållby.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng