SKL föreslår subvention av p-piller upp till 25

En gemensam modell för subvention av p-piller har tagits fram av SKL. Syftet är att ge samma förutsättningar i hela landet.

17 maj 2013, kl 10:25
2

Det är SKLs sjukvårdsdelegation som har tagit fram ett förslag om hur landstingen ska hantera subvention av preventivmedel för unga kvinnor. Idag har landstingen olika regler vilket gör att både priset som kvinnan får betala och hur länge hon får ta del av subventionen varierar.

SKL föreslår nu att alla kvinnor upp till och med 25 års ålder ska få preventivmedel till en självkostnad för max 100 kronor per år. Men detta under förutsättningen att preparatet omfattas av läkemedelsförmånen.

Förslaget kommer att behandlas av SKLs styrelse senare i vår. Därefter är det upp till varje landsting att fatta ett beslut.
 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. De preparat som omfattas av förmånen är de som ökar propprisken mest. Vill SKL öka antalet trombosfall hos unga kvinnor i Sverige?

  2. man bör absolut subventionera p-medel för unga. I Stockholm subventioneras p-piller men ej minipiller. Tänk på alla dem som inte av olika skäl kan ta p-piller.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng