Schizofreni? behandla människan, inte sjukdomen

I behandlingen av schizofreni är det viktigt att se till de friska sidorna hos patienten, att inte låta sjukdomen ta över. Den som är sjuk skall lära sig att själv ta ansvar för sin sjukdom. Det kan vara att lära sig att se var gränsen mellan fantasi och verklighet går och med läkemedel kan den […]

19 jul 2002, kl 03:25
0

Annons

I behandlingen av schizofreni är det viktigt att se till de friska sidorna hos patienten, att inte låta sjukdomen ta över. Den som är sjuk skall lära sig att själv ta ansvar för sin sjukdom. Det kan vara att lära sig att se var gränsen mellan fantasi och verklighet går och med läkemedel kan den gränsen bli tydligare.
De nya och gamla läkemedlen botar inte sjukdomen, de är en hjälp i arbetet att hantera sin sjukdom och det är långt kvar till optimala neuroleptika.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng