Sanofi stämmer Lilly för patentintrång

Sanofi anser att Lilly gjort intrång på patentet på diabetesmedlet Lantus.

3 feb 2014, kl 08:23
0

Företaget Eli Lilly har ansökt hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om att få sälja en biosimilar av Sanofis diabetesläkemedel Lantus, insulin glargin, när patentet löper ut i februari 2015. Lilly ifrågasatte samtidigt flera av patenten på Lantus. Det har fått Sanofi att se rött och anklaga konkurrenten för patentintrång, skriver Reuters.

Sanofi har lämnat in en stämningsansökan och hävdar Lilly brutit fyra av Lantus patent. Stämningsansökan har utlöst ett automatiskt försenande på 30 månader på FDAs godkännande av Lillys ansökan. Det innebär att Lillys biosimilar till Lantus inte kan lanseras förrän i mitten av 2016.

Insulinet Lantus är en av Sanofis storsäljare och står för nästan en femtedel av företagets totala försäljning. Stämningsansökan gör att Sanofi får mer än ett år extra utan generisk konkurrens efter patentet på Lantus går ut i februari 2015, enligt analytiker som Reuters pratat med.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng