Annons

Sanofi anklagad för mutor i Kina

Även Sanofi anklagas för mutbrott i Kina. Läkemedelsföretaget ser väldigt allvarligt på anklagelserna.

9 aug 2013, kl 14:05
0

Annons

Under sommaren greps fyra högt uppsatta chefer på GSK i Kina misstänkta för mutbrott. Cheferna ska under sex års tid ha betalt upp till tre miljarder yuan (cirka tre miljarder kronor) i mutor till läkare och myndighetsanställda. GSK har i ett uttalande medgett att vissa anställda kan ha brutit mot kinesisk lag och att företaget inte har någon tolerans för sådant beteende.

Nu anklagas även Sanofi för liknande brott i Kina, skriver Reuters. Enligt en anonym visselblåsare som intervjuats i en kinesisk tidning ska personer anställda vid företaget ha betalat runt 1,7 miljoner yuan till läkare för att de skulle skriva ut särskilda läkemedel till patienter under 2007.

I ett uttalande till Reuters sade sig Sanofi än så länge vara ovetandes om anklagelserna i tidningen, men ser väldigt allvarligt på påståenden. Kinesiska myndigheter kommer nu att undersöka mutanklagelserna.

Sedan anklagelserna mot GSK uppdagats har flera andra internationella läkemedelsföretag fått besök från handelsmyndigheten. I början av augusti fick även ett av Sanofis lokala kontor besök från myndigheten.

Uppdaterad 2013-08-13 09:19

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng