Samråd om förfalskningar

EU ska ta fram en lista som bedömer risken för att ett läkemedel är falskt.

11 aug 2014, kl 10:20
0

EU-kommissionens arbete för att hindra att förfalskade läkemedel tar sig in i distributionskedjan innefattar bland annat en lista över säkra och osäkra läkemedel.

EU har beslutat om ett antal kriterier som avgör om ett läkemedel kan hamna på listan över säkra läkemedel, en så kallad vit lista. Kriterierna är bland annat återbetalningsregler, försäljningsvolym, läkemedlets eventuella historia med förfalskningar och risken för folkhälsan om produkten är förfalskad.

Läkemedlen ska listas utifrån risken för förfalskningar och den potentiella risken för folkhälsan med förfalskningar. De kommer sedan att hamna på en vit eller svart lista. På den svarta listan hamnar läkemedel som redan har en historia med förfalskningar.

Inom EU pågår nu ett samråd för att avgöra på vilken lista läkemedel ska placeras. Samrådet pågår till den 15 september.   
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng