Ny status för kandidat mot ebola

Läkemedelsföretaget Tekmiras aktie sköt i höjden sedan FDA ändrat status för deras läkemedelskandidat mot ebola.

11 aug 2014, kl 08:02
0

Världshälsoorganisationen WHO deklarerade i fredags det pågående ebolautbrottet som ett internationellt nödläge. Viruset hade fram till den 6 augusti skördat 932 liv och enligt WHO utgör det nu en hälsorisk även för länder som ännu inte drabbats.
 
I samband med detta har den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ändrat status för läkemedelskandidaten TKM-Ebola till ”partial clinical hold”, från tidigare ”full clinical hold”.
 
Enligt Tekmira, företaget som utvecklar det antivirala medlet innebär FDAs beslut att det experimentella läkemedlet eventuellt kan ges till personer smittade av det dödliga ebolaviruset, skriver Bloomberg News. Beskedet från FDA fick företagets aktier att stiga.
 
Företaget, som utvecklar läkemedlet i samarbete med det amerikanska försvarsdepartementet, inledde fas I-studier i början av året. Man har inte meddelat om eller när ytterligare tester kan inledas. Det finns heller inte några uppgifter om hur stora mängder av läkemedlet som kan finnas att tillgå.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng