Annons

Säljtillstånd återkallas på grund av fusk

Den europeiska läkemedelsmyndigheten har dragit tillbaka försäljningstillståndet för ett antal generiska läkemedel.

26 jan 2015, kl 10:42
0

Annons

Efter en granskning har generiska läkemedel dragits in

I Sverige handlar det om 17 läkemedel vars marknadsföringstillstånd dras in. Det handlar bland annat om blodtrycksläkemedel och antibiotika.

Skälet till indragningen är att forskningsföretaget GVK Biosciences i Indien manipulerat studier som utförts vid laboratoriet.

Granskningen har gjorts av EMAs vetenskapliga kommitté och omfattade över 1000 olika beredningsformer och styrkor av generiska medel. En del av läkemedlen hade tillräckliga data från studier och berörs inte av indragningen.

Enligt läkemedelsmyndigheterna finns det inget som tyder på att något av de aktuella preparaten kan orsaka någon skada eller saknar effekt.
För alla indragna läkemedel finns ersättningsprodukter.Men enligt läkemedelsverket finns det inte någon fara med att använda de berörda läkemedlen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng