Nationell plattform för läkemedel

Regeringen vill bygga en gemensam plattform med ett femtontal aktörer för att underlätta det nationella arbetet för läkemedelsfrågor.

23 jan 2015, kl 11:54
0

Annons

Statssekreteraren Agneta Karlsson har kallat till ett möte på Socialdepartementet idag för att utarbeta en nationell plattform för det fortsatta arbetet inom området för läkemedelsfrågor.
– Ett partssammansatt arbete kommer att utgöra en viktig del i strävan efter att förbättra läkemedelsanvändningen i Sverige, säger Gabriel Wikström, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister, i ett pressmeddelande.

Viljan är att läkemedelsanvändningen dels ska främja innovationer men även fokusera på att vara jämlik och säker. Målet är att en strategi och handlingsplan ska vara klar till hösten 2015 och börja gälla vid det kommande årsskiftet.

Arbetet med en nationell läkemedelstrategi har pågått sedan 2011 och en årlig handlingsplan har utarbetats i ett samarbete mellan SKL, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, SBU, LIF, E-hälsomyndigheten, TLV, Sveriges Apoteksförening, Folkhälsomyndigheten, IVO, Vårdförbundet, Sveriges läkarförbund samt landstingen.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng