Annons

S hoppas på regeringskritik

OAB är bara en fasad för att regeringen ska slippa insyn i
styrningen av Apoteket AB. Det menar KU-ledamoten Morgan Johansson efter
utfrågningarna och hoppas att utskottet ska kunna enas i sin kritik.

21 apr 2010, kl 18:29
0

En av de som varit mest aktiva i veckans utfrågningar i Konstitutionsutskottet med anledning av regeringens styrning av Apoteket AB är det tidigare statsrådet Morgan Johansson (S). Han menar att regeringen har misskött den senaste tidens hantering av Apoteket AB och hävdar att den genom bildandet av Omstruktureringsbolaget försämrat den offentliga insynen i bolaget.

Vid tisdagens utfrågning av socialminister Göran Hägglund frågade han vem som är ägare av Apoteket AB och fick svaret att det är OAB.
– Om OAB är ägare undrar jag varför det var Göran Hägglund själv som meddelade förra styrelseordförande Per Båtelson att styrelsen skulle gå? I mina ögon är det regeringen som styr Apoteket AB med OAB som en fasad. I och med att de äger Apoteket AB slipper man undan den offentliga insynen vilket är ett problem, säger Morgan Johansson.

Göran Hägglund förklarade vid utfrågningen att han ansåg att det var en hederssak att det var han, som varit den som rekryterat Per Båtelson, också var den som framförde budskapet.
 
Den 27 april
är det statsminister Fredrik Reinfeldts tur att svara på frågor om Apoteket AB. Sedan ska KU behandla ärendet och i mitten av maj är planen att ett betänkande ska vara klart.
– Jag hoppas att vi ska kunna få med oss de borgerliga i en kritik mot regeringen, säger Morgan Johansson.

Den 14 juni planeras en granskningsdebatt i riksdagen i frågan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng