Ryggmärgsskadade förbättrades

Genom en ny behandlingsmodell som kombinerar celltransplantation, injektioner av cykliskt AMP och det antidepressiva läkemedlet rolipram kunde gångförmågan hos försöksdjur med ryggmärgsskada förbättras med 70 procent. De amerikanska forskarna transplanterade celler från perifera nerver och gav sedan injektioner av cykliskt AMP, en budbärarmolekyl som styr nervcellernas tillväxt samt rolipram som förhindrar nedbrytningen av cykliskt AMP.

14 jun 2004, kl 11:27
0

Annons

Genom en ny behandlingsmodell som kombinerar celltransplantation, injektioner av cykliskt AMP och det antidepressiva läkemedlet rolipram kunde gångförmågan hos försöksdjur med ryggmärgsskada förbättras med 70 procent.
De amerikanska forskarna transplanterade celler från perifera nerver och gav sedan injektioner av cykliskt AMP, en budbärarmolekyl som styr nervcellernas tillväxt samt rolipram som förhindrar nedbrytningen av cykliskt AMP.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng