Ny terapi minskar återfall i leukemi

Behandling med histamin och interleukin-2 efter cellgiftsbehandling kan förbättra sjukdomsfri överlevnad hos patienter med akut myeloisk leukemi (AML). Det visar en internationell fas 3-studie, som leds av Mats Brune vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. I studien ingick 320 patienter med AML från Sverige, övriga Europa, Nordamerika, Israel och Australien. Patienterna delades in i två grupper […]

14 jun 2004, kl 11:33
0

Annons

Behandling med histamin och interleukin-2 efter cellgiftsbehandling kan förbättra sjukdomsfri överlevnad hos patienter med akut myeloisk leukemi (AML). Det visar en internationell fas 3-studie, som leds av Mats Brune vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
I studien ingick 320 patienter med AML från Sverige, övriga Europa, Nordamerika, Israel och Australien. Patienterna delades in i två grupper där den ena fick histamindihydroklorid och interleukin-2 och den andra standardbehandling.
Återfallsfrekvensen hos de som fick immunstimulerande terapi var 32 till 33 procent jämfört med 80 procent för standardbehandling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng