Annons
Rune Lönngrenpriset till eldsjälen Malin Grape
Malin Grape. Foto: Ninni Andersson/regeringskansliet

Rune Lönngrenpriset till eldsjälen Malin Grape

Apotekarsocieteten utser Malin Grape till årets pristagare för hennes engagemang mot antibiotikaresistens.

16 okt 2023, kl 10:54
0

Rune Lönngrenpriset 2023 går till Malin Grape för hennes långvariga engagemang mot antibiotikaresistens.

Apotekarsocieteten delar ut Rune Lönngrenpriset vartannat år. Syftet är att uppmärksamma personer som har gjort viktiga insatser när det gäller samhällelig aspekter på läkemedel.

Svensk ambassadör mot resistens

Årets pristagare Malin Grape är apotekare. Hon har under många år arbetat nationellt och I fjol utsäg regeringen henne, som Läkemedelsvärlden rapporterade, till Sveriges ambassadör för arbetet mot antimikrobiell resistens.

– Först och främst är jag glad att arbetet internationellt uppmärksammas. Det är inte en självklar fråga på agendan för alla, säger Malin Grape i ett pressmeddelande från Apotekarsocieteten.

– Sedan är det så klart hedrande att få utmärkelsen för det långvariga arbetet som jag har bedrivit. Det är ett fint erkännande.

Betonar att alla kan bidra

Prisutdelningen sker under Apoteksdagen 7 november. Prissumman är 25 000 kronor.

Vid Apoteksdagen kommer Malin Grape också att hålla en föreläsning om den globala utvecklingen i arbetet mot antimikrobiell resistens.

Malin Grape betonar ofta hur viktigt det är att formulera budskapen med omsorg.

– Om man skräms alltför mycket kan det få en förlamande effekt, framhåller hon i pressmeddelandet.

– Vi bör inte fokusera på kampen mot resistensutvecklingen utan vi ska arbeta för att säkerställa att vi även i framtiden kan förebygga och behandla infektioner. Och alla kan vara med och bidra.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng