Rituximab gav längre överlevnad vid leukemi

Patienter med kronisk lymfatisk leukemi som behandlas med Mabthera
(rituximab) fick en längre tid utan återinfall i sjukdomen. Det visar
data från två studier som presenterades vid kongressen American Society
of Hematology, ASH.

10 dec 2008, kl 10:52
0

I den ena studien fick hälften av 817 patienter med tidigare obehandlad KLL rituximab som tillägg till cytostatika vid sex behandlingstillfällen. Den andra hälften fick enbart cytostatika. Efter två år hade 77 procent av dem som fick både rituximab och cytostatika inte återfallit i sjukdomen medan 62 procent av dem som enbart fick cytostatika hade återinsjuknat.

Den andra studien jämfördes rituxumab plus cytostatika med enbart cytostatika på patienter som tidigare hade behandlats men återfallit i sjukdomen, eller på patienter med väldigt svårbehandlad sjukdom. Patienternas fick behandling vid sex tillfällen. I den studien var tiden till återfall 31 månader för de som fått kombinationer och 21 månader för de som enbart fick cytostatika.

I dag är rituximab godkänt för behandling av Non-Hodgkinlymfom och reumatoid artrit. Företaget Roche som marknadsför preparatet under namnet Mabthera har ansökt om godkännande för behandling av KLL som tillägg till cytostatika.

Båda studierna presenterades vid den nyligen avslutade kongressen ASA i San Fransisco.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng