Risad kampanj kan få pris

Den omdiskuterade kampanjen Crime Medicine som lanserades av
Läkemedelsverket förra året får beröm av reklambranschen. Kampanjen har
nominerats till ett pris i kategorin samhällsreklam.

22 okt 2009, kl 11:00
0

Annons

För ganska precis ett år sedan lanserade Läkemedelsverket en omfattande kampanj som skulle väcka uppmärksamhet kring handel med olagliga läkemedel på nätet. Satsningen gick under namnet Crime Medicine och utgjordes av en websajt som påminner om ett nätapotek, filmer och tidningsannonser.

Kampanjen fick en hel del kritik på grund av att den ansågs kunna förväxlas med riktiga nätapotek och avsändaren ansågs oklar. Nu har kampanjen nominerats till ett reklampris i klassen samhällsreklam. Det är organisationen Sveriges Annonsörer och Sveriges Kommunikationsbyråer som står bakom tävlingen 100-wattaren som belönar kreativa kampanjer.

Förutom Läkemedelsverkets satsning har bland andra Delicatos kakreklam ?Garanterat fritt från fullkorn? och chipstillverkarens OLW:s satsning ?Fredagsmys? nominerats. Priset delas ut den 5 november.

För att se Läkemedelsverkets kampanj gå in på www.crimemedicine.com.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng