Annons

Rimonabant godkänns i Europa

Rimonabant fick den 28 april klartecken från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMEA och förväntas nu bli godkänt i Sverige och övriga Europa. Formellt beslut tas av EU senare i sommar.

2 maj 2006, kl 11:52
0

Annons

Rimonabant (Acomplia) har visats reducera riskfaktorer för hjärtkärlsjukdom och diabetes hos överviktiga patienter med för mycket bukfett genom att minska suget efter kaloririk mat. Rimonabant har även vissa positiva effekter på det goda HDL-kolesterolet samt på triglycerider.

– Acomplia kommer främst att vara till nytta för överviktiga patienter med ett förhöjt midjemått i kombination med riskfaktorer som typ 2 diabetes och/eller för höga blodfetter. Läkemedlet ska ses som ett komplement till livsstilsförändringar när dessa inte gett tillräcklig effekt, säger Peter Myrenfors, på sanofiaventis i ett pressmeddelande.

Rimonabant 20 mg skall användas som tillägg till diet och motion för behandling av patienter med ett BMI över 30 eller överviktiga patienter med BMI över 27 och riskfaktor som typ 2 diabetes eller höga blodfetter.

Företaget räknar med att rimonabant kommer att finnas på den svenska marknaden i slutet av året.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng