Annons

Riksrevisionen granskar omreglering

Omregleringen av apoteksmarknaden kommer att granskas av
Riksrevisionen. I en förstudie har myndigheten identifierat vissa
problemområden som skulle kunna leda till att målen med den nya
marknaden försvåras.

27 jan 2010, kl 11:32
0

Statens hantering av omregleringen av apoteksmarknaden kommer att ha ögonen på sig. Riksrevisionen, den myndighet som granskar statliga verksamheter för att se till att resurserna används på ett bra och effektivt sätt, ska granska reformen.

I granskningen kommer statens åtgärder att undersökas för att se om de bidragit till att nå de mål som riksdagen satt upp med omregleringen. Resultaten kommer att presenteras i en rapport i juni i år.
– Att vi gör en granskning är ingenting konstigt. Vi följer alla stora förändringar, det är en del av vårt uppdrag, säger Cristina Eriksson på Riksrevisionen.

I en förstudie har Riksrevisionen identifierat ett antal problem som de menar kan försvåra möjligheterna att nå de uppsatta målen som ökad tillgänglighet låga läkemedelskostnader. Riksrevisor Eva Lindström säger i en presskommentar att granskningen är till för att undersöka om de statliga åtgärderna för att skapa en väl fungerande marknad är utformade så att riksdagens mål kan nås.

I granskningen kommer myndigheter som TLV och Läkemedelsverket, som fått en hel del nya uppgifter, att kontrolleras. Den kommer även att undersöka om statens använt sina resurser på ett sätt som inte lett till förseningar i tillståndsgivning och möjlighet att få tillgång till nödvändiga it-system.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng