Reviderade resuméer för coxiberna

Läkemedelsverkets produktresuméer för de så kallade coxiberna har nu uppdaterats, efter EMEA:s genomlysning av läkemedlens biverkningsprofil.

16 aug 2004, kl 19:03
0

Annons

Läkemedelsverket har nu infogat EMEA-kartläggningens slutsatser i produktresuméerna. Dessa slutsatser är i korthet att:

– Användningen av coxiber innebär en dosberoende risk för gastrointestinala biverkningar. Man påpekar dock att den relativa risken är lägre i jämförelse med gruppen konventionella NSAID.

– Rofecoxib och celecoxib ger i förhållande till placebo eller konventionella NSAID en riskökning för förhöjt blodtryck och kan vara förenade med en riskökning för hjärtinfarkt.

Läkemedelsverket uppmanar förskrivande läkare och patienter att tänka på riskfaktorer i samband med coxibanvändning, det vill säga ålder, samtidig användning av andra NSAID eller acetysalicylsyra samt tidigare anamnes på gastrointestinala eller kardiovaskulära problem.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng