Remisstiden för kostnadsfri medicin förlängs

Remisstiden för regeringens förslag om kostnadsfria läkemedel till barn förlängs till början av mars.

9 dec 2014, kl 14:21
0

Förslaget om kostnadsfria läkemedel till barn får vänta

I väntan på resultatet från extravalet i mars nästa år läggs beslutet om kostnadsfria läkemedel till barn på is.

 

På torsdag den 11 december skulle remisstiden för regeringens förslag om kostnadsfria läkemedel till barn gå ut. Men på socialdepartementet har man beslutat förlänga remisstiden med tre månader.
– Det innebär att vi fått in underlag för vidare beredning innan extravalet 22 mars, säger Anne Nilsson, kansliråd på Socialdepartementet. Efter valet blir det den kommande regeringen som beslutar vad som ska hända med förslaget.

Bara ett fåtal av de 40 remissinstanserna hade hunnit svara på förslaget innan det blev klart att det inte kommer realiseras förrän efter extravalet.
Av de knappa tio som hunnit svara hade de flesta inga synpunkter, till exempel Datainspektionen, Statskontoret och Folkhälsomyndigheten. Av de fyra landsting som svarat välkomnade Gävleborgs och Västernorrlands landsting förslaget. Även Västmanlands landsting var positiva, men påpekar i sitt remissvar att landstingen måste få ekonomisk täckning för de ökade kostnaderna. Landstinget varnar också för att en ökad förskrivning kan bli följden av kostnadsfriheten.

Region Skåne har svarat att man inte svarar på remissen eftersom beredningstiden, en månad, varit för kort. Nu har man alltså fått tre månader till på sig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng