Annons

Rekordbeslag av falska läkemedel

Det hittills största fyndet av förfalskade läkemedel i Europa
beslagtogs på torsdagen av den belgiska tullen. Över två miljoner
tabletter tillverkade i Mumbai i Indien på väg till Marocko stoppades
på flygplatsen i Bryssel.

3 okt 2008, kl 12:28
0

Det var när laddningen läkemedel kom åkande i stora väskor istället för i transportlådor som de belgiska tulltjänstemännen fattade misstankar. När de tittade närmare på kartongerna upptäckte de stavfel och tog de in lasten för kontroll och konstaterade att det handlade om om förfalskningar. Totalt rörde det sig om två miljoner förfalskade kopior av Tramal, ett analgetika från tyska Grunenthal och antimalariamedlet Fansidar från Roche.

Läkemedelsförpackningarna kom från Mombai i Indien och skulle vidare till  Casablanca i Marocko. Där skulle de, enligt nyhetsbyrån TT-APF, packas om och slutligen skickas till ett företag i Västafrika.

Handeln med förfalskade läkemedel är ett växande problem och bara i Europa steg mängden med 50 procent mellan 2006 och 2007 efter en rekordökning med 400 procent år 2006.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng