Hem Taggar Fuffens

Tag: Fuffens

Tio ton falska läkemedel beslagtagna i Afrika

Interpol har tillsammans med WHO och lokala myndigheter knäckt en liga som förfalskade läkemedel i östra Afrika. Tio ton förfalskade läkemedel och 80 personer gripna blev resultatet.
27 aug 2010, kl 12:49

Bulgariens hälsominister avgår efter Tamifluaffär

Efter att ha blivit åtalad för att ha köpt in det virushämmande läkemedlet Tamiflu till ett överpris avgår Bulgariens hälsominister Bozhidar Nanev.
31 mar 2010, kl 13:55

Johnson & Johnson stäms för mutbrott

Amerikanska federala åklagare har stämt företaget Johnson & Johnson för mutbrott. Företaget ska enligt anklagelser ha betalat tiotals miljoner dollar till ett apotek för att öka läkemedelsförsäljningen.
19 jan 2010, kl 11:43

Handeln med falska läkemdel ökar

Med internet har det växt fram en omfattande parallell handel av läkemedel som ökar i omfattning. En ny rapport visar att handeln från olagliga sajter ökat med 7 miljarder dollar på två år.
5 okt 2009, kl 12:29

Generikaavtal kostar samhället miljarder

Avtal mellan olika läkemedelsföretag som försenar introduktionen av generiska läkemedel kostar de amerikanska konsumenter 12 miljarder dollar årligen. I amerikanska kongressen pågår nu ett arbete för att förbjuda avtalen.
2 apr 2009, kl 11:44

Ökad granskning av reklam ger utfall

Läkemedelsverket har sedan 2006 ett ökat tillsynsansvar för marknadsföring av läkemedel. Arbetet har gett resultat och antalet anmärkningar till företagen har mer än fördubblats.
11 mar 2009, kl 11:24

Örtbaserade potensmedel innehåller läkemedelssubstanser

Ett av tre potenshöjande medel som säljs på internet innehåller fler ämnen än vad som framgår av förpackningen. Läkemedelsverket har analyserat innehållet i ett antal preparat och hittat läkemedelsklassade substanser i flera av dem.
8 dec 2008, kl 11:46

Rekordbeslag av falska läkemedel

Det hittills största fyndet av förfalskade läkemedel i Europa beslagtogs på torsdagen av den belgiska tullen. Över två miljoner tabletter tillverkade i Mumbai i Indien på väg till Marocko stoppades på flygplatsen i Bryssel.
3 okt 2008, kl 12:28