Regeringen vill inte ha nytt branschprogram

Regeringen vill inte ha nytt branschprogram

Vid en riksdagsdebatt på fredagen sade näringsminister Maud Olofsson att
hon anser sig ha en bra dialog med läkemedelsbranschen. Kritiken från
oppositionen om att regeringen skulle ha nonchalerat de innovativa
företagen tillbakavisar hon. Men något nytt branschprogram har hon inte på agendan.

22 mar 2010, kl 11:25
0

Annons

Näringsminister Maud Olofsson (C) tycker inte att oppositionen har rätt när socialdemokraterna anklagar henne för att vända läkemedelsindustrin ryggen. Vid en interpellationsdebatt i riksdagen på fredagen svarade hon på frågor från bland andra Socialdemokraternas näringspolitiske talesperson Tomas Eneroth, om vad regeringen har för planer för life science-branschen och läkemedelsindustrin.

Tomas Eneroth menade att regeringen agerat nonchalant efter Astrazeneca:s nedläggning i Lund och sade sig fått uppfattningen om att regeringen inte haft kontakt med representanter från life sciencesektorn.
– Det stämmer inte, vi har en god dialog med branschen, sade Maud Olofsson.

Näringsministern pekade på att alliansen under regeringsperioden har sett över forsknings- och innovationsmiljöerna och genomfört en höjning av anslagen till forskning och innovation med fem miljarder. Till skillnad från Tomas Eneroth tycker hon inte att ett nytt branschprogram för läkemedelsindustrin med statliga medel behövs. Hon talade istället om delegationen för kliniska prövningars arbete med Nina Rehnqvist i spetsen, och om den utredning som Olle Stendahl har gjort med delegationen för samverkan inom klinisk forskning.
–  Sverige ligger i topp i Europa vad gäller innovationsklimat. Det som är viktigt att se, tycker jag, är att det som vi inte är tillräckligt bra på än är kommersialiseringen. Där har vi en utmaning att göra ännu mer och ännu bättre, sade Maud Olofsson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng