Regeringen överväger att tillmötesgå landstingen

Regeringen överväger att tillmötesgå landstingen på andra sätt än att låta dem få tillgång till individbaserade registerdata i avkodad form, i den proposition som 2004 blir resultatet av Leif Ekbergs statliga utredning.

17 dec 2003, kl 16:55
0

Annons

Läkemedelsvärldens tidigare beskrivning (se artikel länkad i högermarginalen), att Ekberg-utredningens förslag i allt väsentligt kommer att förverkligas och att man inte kommer att tillmötesgå landstingens krav på att få ta del av individbaserade registerdata i avkodad form, är enligt Lars Engqvists pressekreterare Refik Sener helt korrekt.

? Det minsta vi ska göra är att följa Ekberg-utredningens förslag. Men man ska inte tolka det som att vi helt har avfärdat landstingens krav. Det vi nu överväger är hur vi kan tillmötesgå landstingens krav på andra sätt. Detta kommer dock inte att ske genom att landstingen får tillgång till individdata i avkodad form, säger Refik Sener.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng