Pristak på ytterligare 52 läkemedel

Indiens lista på livsviktiga läkemedel som står under priskontroll blir allt längre.

15 dec 2014, kl 10:53
0

För mer än ett år sedan införde Indien ett program för priskontroll av viktiga läkemedel. Syftet är att fler ska få tillgång till läkemedel genom att sänka priserna på livsviktiga läkemedel.

Nu har den indiska myndigheten för priskontroll beslutat att 52 läkemedel ska läggas till listan på läkemedel som anses vara nödvändiga och därför omfattas av ett statligt pristak. De nya läkemedlen är bland annat behandlingar mot cancer och hudsjukdomar samt antibiotika. Listan innehåller nu omkring 400 läkemedel, skriver Reuters.

Priskontrollen gäller läkemedel marknadsförda av både inhemska och utländska läkemedelsföretag, och många har kritiserat programmet med argumentet att Indien redan har bland världens lägsta läkemedelspriser. Den indiska myndigheten för priskontroll säger sig fortsätta arbeta med att uppdatera listan över nödvändiga läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng