Annons

Pressklipp – Utbyte besvärligt för sköterskor

Utbyte besvärligt för sköterskor (VÅRDFACKET) I många landsting har också akutsjukvården börjat köpa in läkemedel till lägsta pris. Eftersom priserna kan variera månadsvis kan bytena komma tätt, vilket ställer till det för sjuksköterskorna. Till sin hjälp har man läkemedelskommittéernas utbyteslistor. Men sjuksköterskan Mia Ilhammar berättar att man ändå ofta tvingas bläddra i Fass för att […]

19 jun 2006, kl 15:41
0

Annons

Utbyte besvärligt för sköterskor
(VÅRDFACKET)
I många landsting har också akutsjukvården börjat köpa in läkemedel till lägsta pris. Eftersom priserna kan variera månadsvis kan bytena komma tätt, vilket ställer till det för sjuksköterskorna. Till sin hjälp har man läkemedelskommittéernas utbyteslistor. Men sjuksköterskan Mia Ilhammar berättar att man ändå ofta tvingas bläddra i Fass för att försäkra sig om att patienten verkligen får rätt läkemedel.
Allvarligast tycker hon förvirringen är kring olika injektionsvätskor och infusionslösningar, främst antibiotika, där namnen ofta är snarlika trots att medlen har olika funktioner och kanske ska beredas olika.

Tand för tunga
(APOSTROFEN)
När Apoteket blir allt mer konkurrensutsatt blir det också viktigare att personalen tänker på vad man säger om företaget, påpekar Elisabeth Falkemo på företagets personalavdelning i en artikel i personaltidningen.
Vad det i praktiken kan innebära exemplifierar Elisabeth Falkemo:
Det är till exempel inte illojalt att för vänner och bekanta klaga över att jobbet är tråkigt eller stressigt. Däremot kan det vara illojalt att kritisera företaget i publika sammanhang.

Stålbadet kommer att fortsätta
(BIOTECH SWEDEN)
Trots stålbad, med konkurser och fusioner i dess kölvatten kvarstår trycket på bioteknikbolag världen över att anpassa sina affärsmodeller så att de snabbare passar in i inkomstbringande verksamhet. Det skriver Ronnie M Andersson, en av grundarna till företaget Bioseeker i en krönika. Stora läkemedelsföretag är beroende av bioteknikbolag att finna nästa storsäljande drog. Stålbadet av bioteknikindustrin kommer att fortsätta, trots en uppåtgående konjunktur. Vissa räknar med att hälften av dagens bolag kommer att försvinna inom några år.