Annons

PRESSKLIPP

Katt nekades narkotika (Helsingborgs Dagblad) En man försökte köpa ut ett narkotikaklassat preparat till sin katt på apoteket i Svalöv. Receptet var förfalskat och mannen åtalas nu för brukande av falsk urkund, skriver Helsingborgs Dagblad.Veterinären vars namn var förfalskat på blanketten hade tidigare skrivit ut ett läkemedel mot epilepsi till katten. När mannen ville ha […]

22 apr 2003, kl 10:03
0

Katt nekades narkotika

(Helsingborgs Dagblad)

En man försökte köpa ut ett narkotikaklassat preparat till sin katt på apoteket i Svalöv. Receptet var förfalskat och mannen åtalas nu för brukande av falsk urkund, skriver Helsingborgs Dagblad.
Veterinären vars namn var förfalskat på blanketten hade tidigare skrivit ut ett läkemedel mot epilepsi till katten. När mannen ville ha mer nekade veterinären, eftersom katten verkade frisk. Under utredningen framkom att mannen försökt hämta ut beroendeframkallande medel till katten på ett apotek i Malmö också.Sätt fart på Apoteket!

(SUNDSVALLS TIDNING)

Låt McDonalds ta över ruljansen på apoteken. Då skulle expedieringstakten höjas, tror ledarskribenten i Sundsvalls tidning, som tog tid när han hämtade ut sin medicin:
?Det tog tre minuter för läkaren att titta i halsen, klämma på bihålorna och ordinera penicillin. Sedan tog det nästan 45 minuter att komma fram i apotekets ?kanal? för att få ut tabletterna. Att det tar lika lång tid att få ut sin medicin som att laga en Janssons frestelse eller att lära sig arabiska alfabetet är något man bör ifrågasätta?, tycker ledarskribenten.Gammalt välfärdssystem

(UTBLICK)

? Dagens välfärdssystem är byggt för tidigare decenniers hälsoproblem, det vill säga fysiska skador. Men idag lider vi mer och mer av psykosociala problem, konstaterar stressexperten och docenten i psykologi, Aleksander Perski i Folkhälsoinstitutets tidskrift Utblick.
Dagens stressbehandling bygger på sjukskrivning och antidepressiva läkemedel, säger han. Även om en del stresspatienter kan behöva serotonin får det absolut inte vara den enda behandlingen.
Det politiska systemet är så långsamt i reaktionen att stresssjukdomarna hunnit växa till gigantiska hälsoproblem innan något händer, säger Perski.