Positivt för lymfompatienter

Nya data från en fas III-studie visar att bendamustin i kombination med rituximab förlänger den progressionsfria överlevnaden hos patienter med indolent non-Hodgkins lymfom.

22 feb 2013, kl 10:23
0

Annons

Forskare från bland annat universitetssjukhuset i Giessen i Tyskland har studerat hur patienter med indolent non-Hodgkins lymfom och mantelcellslymfom svarar på behandling med Ribovact (bendamustin) i kombination med Mabthera (rituximab).

Resultaten som publicerats i Lancet visar att behandling med bendamustin och rituximab (B-R) mer än fördubblade den progressionsfria överlevnaden jämfört med nuvarande standardbehandling, CHOP (cyklofosfamid, doxorubicin, vinkristin och prednisolon ) och rituximab (CHOP -R).

Den progressionsfria överlevnaden var 69,5 månader med B-R jämfört mot 31,2 månader för CHOP-R. Studien inkluderade patienter med indolent non-Hodgkins lymfom och mantelcellslymfom.

Patienter som behandlades med B-R drabbades i mindre utsträckning av biverkningar som neutropeni eller myelosuppression och färre infektioner än de som fick standardbehandling med CHOP-R. I B-R-gruppen var det däremot fler som drabbades av hudreaktioner än i den som fick CHOP-R. Inga patienter som fick behandling med bendamustin och rituximab drabbdes av håravfall vilket är en vanlig biverkan av CHOP-R-behandling.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng