Annons

Positivt för kombinationsbehandling

En kombinationsbehandling av simeprevir och sofosbuvir gav en varaktig virologisk respons hos svårbehandlade hepatit C-patienter.

29 aug 2013, kl 11:07
0

Annons

Medivir har meddelat interimsresultat från den andra kohorten i Cosmos-studien som utvärderar simeprevir i kombination med sofosbuvir på svårbehandlade hepatit C-patienter.

I den andra kohorten ingår behandlingsnaiva hepatit C-patienter och patienter som inte svarat på tidigare behandling, alla med avancerad leverfibros eller cirros. De behandlades oralt med simeprevir och sofosbuvir i 12 veckor, med eller utan ribavarin. Av dem uppnådde 96 respektive 100 procent varaktig virologisk respons fyra veckor efter avslutad behandling.

– De höga SR-nivåerna och säkerhetsprofilen som vi ser i Cosmos-studien vid kombinationsbehandling av HCV-patienter med långt framskriden leversjukdom och som tidigare inte svarat på behandling är mycket uppmuntrande. Vi ser nu fram emot de finala studieresultaten i denna svårbotade studiegrupp, säger Charlotte Edenius, utvecklingschef vid Medivir, i ett pressmeddelande.

Medivir utvecklar proteashämmaren simeprevir tillsammans med Janssen Irland. Företagen ansökte i våras om godkännande för simeprevir i både EU och USA. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng