Positiva resultat för inhalerat insulin

Exubera, ett insulin som administreras via luftvägarna, har visat positiva resultat i tre tvåårsstudier på patienter med typ 2-diabetes.

15 jun 2005, kl 15:53
0

Annons

Flera inhalerade insulin är sedan länge under utveckling. Det som har kommit längst är Exubera som tagits fram gemensamt av Pfizer och Sanofi-Aventis.
Vid en amerikansk diabeteskongress nyligen presenterades resultaten från tre studier som visade att inhalerat insulin är lika effektivt som insulin via injektioner hos patienter med typ 2-diabetes. En fjärde studie på tre månader visade att behandlingen även var effektiv vid typ 1-diabetes.

Exubera är ett av flera inhalerade insulinläkemedel i kliniska studier, men ligger minst 24 månader före andra produkter enligt ett pressmeddelande. Registreringsansökan för Exubera är inlämnad både till EMEA och FDA och där är långtidseffekter på lungorna en viktig faktor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng