Pfizers köp av Wyeth klart

Det är nu klart att läkemedelsföretaget Pfizer köper konkurrenten Wyeth. Priset är 68 miljarder dollar.

26 jan 2009, kl 17:07
0

De två läkemedelsjättarna Pfizer och Wyeth blir ett. På måndagseftermiddagen blev klart att affären som det pratades om redan i fredags är ett faktum.

Affären är den största I läkemedelsindustrin sedan Pfizer köpte Warner-Lambert för 93 miljarder år 2000. Tre år senare köpte Pfizer även Pharmacia och nu är det alltså Wyeth som står på tur.  Jeffery Kindler, ordförande och vd för Pfizer sade i en presskommentar att företagen med sina kombinerade kunskapsområden kommer att bli ledande inom specialistvård liksom inom områden med stora och små molekyler.

Ungefär samtidigt som affären gått i lås har Pfizer meddelat att de planerar att skära ner sin globala arbetsstyrka med 10 procent vilket gör att omkring 8000 jobb går förlorade. De kommer också att stänga ett antal fabriker runtom i världen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng