Pfizer på väg köpa Wyeth

Läkemedelsföretaget Pfizer kan vara nära att köpa Wyeth. Enligt
amerikanska källor är priset 68 miljarder dollar och affären väntas bli
klar under måndagen.

26 jan 2009, kl 14:37
0

Om affären går igenom är det en av de största på länge i finanskrisens USA. Fem banker har gått med på att låna 22,5 miljarder dollar till Pfizer får att affären ska bli av, en ovanligt stor summa i dessa tider och enligt analytiker ett tecken på att bankerna är villiga att låna ut igen.

Pfizer lade ett bud på Wyeth redan i våras men förhandlingarna gick i stöpet på sensommaren när bankerna började få det allt tuffare. Det är New York Times som nu rapporterar om att förhandlingarna återupptagits och att en affär är nära. Uppgifter säger att priset är 68 miljarder dollar vilket innebär 50,19 dollar per andel.

Affären skulle kunna rädda en del arbetstillfällen hos Pfizer som de närmaste fem åren har fjorton patent som går ut. Ett av dem är storsäljaren Lipitor som går ut 2011.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng