Annons

Pfizer och GSK rabatterar pneumokockvaccin

Organisationen GAVI, Global Alliance for Vaccines and Immunisation har lovats ytterligare 180 miljoner doser pneumokockvaccin till betydligt reducerat pris.

20 dec 2011, kl 12:03
0

Pfizer och Glaxosmithkline har tidigare ingått ett avtal med den offentlig-privata organisationen GAVI om att leverera 300 miljoner doser pneumokockvaccin. Nu har företagen åtagit sig att fram till 2023 leverera ytterligare 180 miljoner doser till reducerat pris.

GAVI Alliance startade
sitt arbete i början av 2000-talet för att påskynda att vacciner blir tillgängliga i fattiga länder. Pneumokocksjukdomar är orsak till att drygt en halv miljon barn dör varje år, främst i utvecklingsländer. Vaccinationsprogrammet startade i Nicaragua för ett år sedan och har nu också påbörjats i andra latinamerikanska länder samt i Afrika.
Organisationens mål är att ha hindrat sju miljoner dödsfall 2030 genom att vaccinera barn.

Avtalet med de två
läkemedelsföretagen innebär att organisationen betalar 7 dollar per dos för de första 20 procenten och 3,50 dollar för resten.
Det är en reducering med närmare 90 procent jämfört med priset för vaccinet i vissa rika länder uppger Pfizer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng