Pfizer höjer budet på Astrazeneca

På fredagsmorgonen bekräftade Pfizer att de lagt ett nytt och högre bud på Astrazeneca.

2 maj 2014, kl 10:48
0

Pfizer ger inte upp Astrazeneca.

Läkemedelsjätten Pfizer ger inte upp sina köpplaner och har nu höjt sitt bud på konkurrenten Astrazeneca. Enligt ett pressmeddelande från Pfizer ligger det budet nu på 84,47 dollar eller 550 svenska kronor per aktie. Det gör att Astrazeneca värderas till motsvarande 690 miljarder kronor.

Det nya budet utgörs av en kombination av kontanter och aktier och Astrazenecas aktieägare skulle, om budet godtas, erhålla 1,845 aktier i det kombinerade bolaget och 15,98 pund per aktie. Astrazeneca i sin tur säger i ett pressmeddelande att företaget har mottagit budet och att styrelsen kommer att träffas för att diskutera det. Man skriver också att ytterligare information kommer ”när det är lämpligt”.

Pfizer har också skickat ett brev till Storbritanniens premiärminister David Cameron där man vill försäkra att företaget vill satsa på life science-sektorn i landet och bland annat färdigställa Astrazenecas campus i Cambridge och anställa minst 20 procent av det kombinerade företagets i Storbritannien. Hur Pfizer förhåller sig till Astrazenecas svenska enheter framgår inte av kommunikationen.

Vid en pressträff i Mölndal på tisdagen kommenterade Astrazenecas globala utvecklingschef Briggs Morrison det då lagda budet med stolthet.
– Det är smickrande att Pfizer har upptäckt vår pipeline och finner den intressant, men mitt fokus nu är att stärka människorna som jobbar på Astrazeneca, sade han till tidningen Life Science Sweden.

Astrazenecas svenska vd Jan-Olov Jacke sade vid samma tillfälle att styrelsen har till uppgift att ta ställning till alla bud som kommer och att det vore fel att säga att bolaget inte har ett pris.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng