Pfizer flyttar produktion till Asien

Pfizer planerar att flytta åtminstone 30 procent av sin produktion utanför USA. Produktionen ska framförallt läggas i Asien.

3 dec 2007, kl 12:56
0

Läkemedelsföretaget Pfizer planerar att förlägga trettio procent av sin produktion i Asien, framförallt i Kina, Indien, Japan och Sydkorea, rapporterar internationell media.

Enligt företagets chef för global forskning och utveckling, Martin Mackay, är Asien viktigt för företaget eftersom de räknar med att läkemedelsmarknaden där kommer att växa till 200 miljarder dollar 2017, skriver nyhetsbyrån Reuters. Idag har företaget 15 procent av sin produktion utanför USA, men den siffran ska alltså dubblas.

Pfizer följer därmed Astrazaneca som tidigare i år meddelade samma planer, och så sent som i förra veckan berättade vaccintillverkaren Sanofi Pasteur att de ska påbörja bygget av en stor influensavaccinfabrik i Kina.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng