Apotekets e-recept fungerar inte

Sedan lunchtid idag har Apoteket tekniska problem med sina e-recept. Apotekspersonalen kommer inte åt de recept som läkarna förskrivit.

3 dec 2007, kl 18:19
0

Annons

Problemen började klockan 13 idag och enligt Apotekets pressavdelning jobbar personal för fullt med att lösa problemet.
– Vi vet ännu inte vad det beror på, men vi felsöker nu och hoppas att problemet ska vara löst till imorgon, säger Helena Westström, pressekreterare på Apoteket.

Apotekspersonalen kan inte läsa de recept som läkare förskrivit elektroniskt, men om en patient är i akut behov av läkemedlet går det fortfarande att lösa enligt Helena Westström.
– Apotekspersonalen får i de fallen helt enkelt ringa till läkaren och lösa problemet den vägen.

På vissa apotek har man ibland kunnat läsa e-recept under eftermiddagen, men det är ändå troligtvis många patienter som har drabbats.
– Det är svårt att veta hur många det är. Men en normal dag expedierar vi 220 000 recept och 60-70 procent av dem är e-recept, säger Helena Westström.

Apoteket uppmanar de patienter som har möjlighet att vänta med att hämta ut sina recept till imorgon tisdag,

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng