Annons

Patienter deltar i läkemedelskommitté

Landstinget i Östergötland prövar åter nya grepp i läkemedelsarbetet. Nu deltar patientrepresentanter vid läkemedelskommitténs möten.

13 dec 2004, kl 16:44
0

I Östergötlands län deltar numera patientrepresentanter vid
läkemedelskommitténs möten.
– Vad jag vet är vi ensamma i landet om detta, säger Mikael Hoffmann, ordförande i kommittén.

– Det här ger oss en kvittens på att våra formuleringar är förståeliga och det tvingar oss att lägga tyngd bakom orden när vi hävdar att vi inte arbetar för att minska läkemedelskostnaderna utan för så mycket och så bra vård som möjligt för pengarna. Det ger oss också en ökad trovärdighet inom landstingsorganisationen, säger Mikael Hoffmann.

Roland Carlstein respektive Jan-Erik Asp, som representerar HSO i Östergötland, har deltagit vid kommitténs två senaste möten som ordinarie respektive ersättare. De har också medverkat i förberedelserna för läkemedelskommitténs möten.

Läkemedelskommittén i Östergötland består endast av personer som har landstinget som arbetsgivare. Patientrepresentanten är liksom representanten för Apoteket (samt deras ersättare) formellt adjungerade till kommittén.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng