Annons

Oväntad gäst på Läkemedelskongressen

Hjärnan är temat för Läkemedelskongressen 2012. Förutom forskare med olika bakgrund kommer också en oväntad gäst att föreläsa.

1 nov 2012, kl 16:55
0

Annons

Monika Jensen-Sköld

Hallå där Monika Jensen-Sköld, ansvarig för Läkemedelskongressen 2012. 

Hur många kommer att besöka Läkemedelskongressen?
– Vi räknar med 1350 besökare under kongressens tre dagar. Det är intressant att det är fler som väljer att komma fler dagar det här året.

Varför tror du det är så?
– Det kan bero på årets tema – Hjärnkoll på läkemedel. Det är ett aktuellt ämne, och många kommer i kontakt med de sjukdomar som vi tar upp. Som apoteksanställd kan du möta personer med dessa sjukdomar, till exempel. Dessutom är de inte alltid lätta att diagnosticera.

Varför valde ni det temat?
– Just för att det är aktuellt och det finns mycket ny forskning i ämnet. Dessutom är hjärnan en central del, och påverkar många sjukdomar.

Vad vill du tipsa besökarna om?
– Dels kommer statssekreterare Peter Honeth att prata om den nya forskningspropositionen. Katarina Gospic, som är en ung läkare som skrivit en bok, kommer att prata om hur hjärnan fungerar när vi fattar beslut. Dessutom kommer Martin Ingvar, som är en av Sveriges mest framstående hjärnforskare att prata om hjärnans funktion.

– Den kanske mest oväntade föreläsaren på Läkemedelskongressen 2012 är den före detta brottaren Frank Andersson. Han ska berätta om sina erfarenheter av att leva med adhd, före och efter läkemedelsbehandling.

Varför ska man besöka kongressen?
– För att Läkemedelskongressen 2012 är en unik, oberoende plattform som samlar alla professioner och ger möjlighet att mötas över gränserna. Dessutom erbjuder vi en hög vetenskaplig nivå på föreläsningarna.

Läkemedelskongressen 2012 pågår mellan den 5 och 7 november i T-delen på Stockholmsmässan.