Annons
Ny mässa ska locka <br>fler apotekare

Ny mässa ska locka
fler apotekare

Tidigare Apotek- och egenvårdsmässan stöps om i nytt format med Apotekarsocieteten som medarrangör.

6 feb 2018, kl 10:55
5

Annons

Marie Eklund.

Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten.

Karin Meyer, vd Apotekarsocieteten.

Apoteksforum blir namnet på den nya mässan, som ersätter Apotek – och egenvårdsmässan. Omstöpningen är ett resultat av den kritik som arrangören Bra mässor fick efter senaste mässan hösten 2017, där både utställare och besökare efterfrågade ett mer riktat forum

Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet, Läkemedelsakademin, är en av medarrangörerna till den nya mässan och ska bidra till konferensprogrammet, enligt ett pressmeddelande. Programmet ska bestå av både seminarier och föreläsningar. Mässan kommer också att ha en utställardel.

Målgruppen är i första hand apotekspersonal som vill uppdatera sig om det senaste inom egenvårdsområdet samt om läkemedel och läkemedelsanvändning.

– Det ligger rätt i tiden att erbjuda fördjupad kunskap. Alla förstår vikten av kompetenshöjning i yrken där misstag kan få ödesdigra konsekvenser, säger Marie Eklund, chef för Läkemedelsakademin. Samtidigt är det viktigt att fokusera på de positiva möjligheter som hög kompetens möjliggör vad gäller goda kundmöten som ger förutsättningar för en bättre hälsa.

Läkemedelsakademin kommer också att arrangera tävlingen Årets kompetensapotek på mässan. Tävlingen har tidigare genomförts på Apotekarsocietetens egna möte, Läkemedelskongressen. Den årligt återkommande kongressen kommer dock inte att arrangeras i höst.

– Många deltagare har varit väldigt nöjda med innehållet, men deltagarantalet har varit för lågt för att det ska vara hållbart i längden, säger Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten.

Läkemedelskongressen är inte den enda konferensen som haft svårt att locka deltagare. Förra året nylanserades till exempel den nedlagda Medicinska riksstämman i ett nytt format, men även den fick ställas in på grund av för få deltagare.

– Läkemedelskongressen har hittills varit en väldigt bred kongress och nu ska vi se över hur vi kan forma den i framtiden.

Målet är enligt Karin Meyer att ha tagit fram ett nytt koncept till årsskiftet för att nylansera Läkemedelskongressen under 2019.

Tills dess ser hon positivt på Läkemedelsakademins medverkan som medarrangör av Apoteksforum.

– Under ett år när vi inte arrangerar Läkemedelskongressen är det en jättebra möjlighet för oss att kunna fokusera på kompetensområdet specifikt riktat till de som arbetar på apotek, säger Karin Meyer.

Apoteksforum äger rum den 9-10 oktober på Kistamässan I Stockholm.

5 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Konstig rubriksättning (Ny mässa ska locka
  fler apotekare). Målgruppen för mässan tycks av artikeln vara apotekspersonal i allmänhet.

 2. Anledningen som gjorde att få går till LMkongressen var så mycket jag vet att vi som arbetar inom apotek fick inte ledighet av arbetsgivaren. Vi fick stipendium och många blev avoundsjuka dem som inte blev berättigad av att få stip. och satt och pratade bakhuvud och tvättade ledarnas hjärnor att sparka oss. Några har förlurat jobb efter deltagandet och många fick inte vara med p g a personalbristen!

  • Med sådana kollegor skulle jag inte velat arbeta på de arbetsplatserna ändå… Det låter ju helt sinnesssjukt. Kan faktiskt inte tro att det är sant. Kan Läkemedelsvärlden undersöka närmare och ev skriva reportage om det finns någon som helst substans i ovanstående kommentar?

   • Förlåt. Jag märkte att några blev avoundsjuka men kanske pratade strunt här! vill dra min kommentar tillbaka men vet inte hur!

 3. @Adam apotekare
  Jag känner apoteks chef som sparkar farmacevt prisiz innan hen begär friskvårdspengar då han chefen brukar i sin fritid nattdejta på match.com, dricka alkohol o titta på porn sen klagar varför personal har hemlagad matlåda o han äter korv! Yttrandefrihetens straff är ibland tortyrr antar jag.