Osteoporosmedel försvinner från marknaden

Osteoporosmedel försvinner från marknaden

Vikande försäljning ligger bakom beslutet. Därmed finns inget läkemedel med den aktiva substansen tillgängligt.

1 sep 2017, kl 10:52
0

Annons

Läkemedlet Protelos med den aktiva substansen strontiumranelat kommer inte längre att finns tillgängligt för patienter, meddelar Läkemedelsverket.

På grund av sjunkande försäljning kommer det franska läkemedelsföretaget Servier, som tillverkar och marknadsför läkemedlet, att sluta tillhandahålla det.

Läkemedlet är godkänt i Europa för behandling av svår benskörhet med hög risk för frakturer, och när andra läkemedel inte kan användas.

År 2013 drogs läkemedlet in tillfälligt efter en nytta/risk-bedömning som visade en förhöjd risk för allvarliga hjärt- kärlkomplikationer. Det ledde till begränsningar i godkännandet och sedan 2014 får läkemedlet endast användas i fall där andra alternativ inte är möjliga.

I och med att Protelos slutar att distribueras från och med nu finns inget läkemedel med substansen strontiumranelt på marknaden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng