Oro ger dålig följsamhet

Patienter som har ett starkt känslomässigt förhållande till sin hypertonidiagnos har klart sämre följsamhet än de som har ett mer oladdat synsätt på sjukdomen. Det visar en studie som presenterades på hemsidan för Journal of Human Hypertension den 18 mars. Enligt forskarna kan det bero på att patienterna i större utsträckning hemfallit åt förnekelse för […]

21 apr 2004, kl 11:05
0

Annons

Patienter som har ett starkt känslomässigt förhållande till sin hypertonidiagnos har klart sämre följsamhet än de som har ett mer oladdat synsätt på sjukdomen. Det visar en studie som presenterades på hemsidan för Journal of Human Hypertension den 18 mars.
Enligt forskarna kan det bero på att patienterna i större utsträckning hemfallit åt förnekelse för att lindra sin ångest. Följsamheten blev också sämre ju allvarligare konsekvenser patienten trodde att hypertonin skulle få. Mer förutsägbart var att patienter som ansåg att blodtrycksbehandling var viktig också uppvisade en god följsamhet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng