Ordnar det sig?

En ambition är att läkemedel bör introduceras på ett bättre sätt än hitintills i sjukvården. Det heter att det bör ske under ordnade eller kontrollerade former. Men är inte rätt ordval att det bör ske under optimala former? Det förra ordvalet implicerar ett maktspråk, ofta med udden mot läkemedelsindustrin. Optimala omständigheter innebär fördelar för såväl […]

29 jan 2007, kl 18:43
0

Annons

En ambition är att läkemedel bör introduceras på ett bättre sätt än hitintills i sjukvården. Det heter att det bör ske under ordnade eller kontrollerade former.

Men är inte rätt ordval att det bör ske under optimala former? Det förra ordvalet implicerar ett maktspråk, ofta med udden mot läkemedelsindustrin. Optimala omständigheter innebär fördelar för såväl patienter och sjukvård som läkemedelsindustrin.

Rätt patienter bör så fort som möjligt få tillgång till nya bra mediciner och sjukvården bör tillsammans med industrin kunna följa upp resultatet av behandlingen. Det var således inte helt rätt när Fridolf Rudin sjöng att ?Det ordnar sig alltid om man tar´t som det kommer? ? men glatt varé. Kanske mer av det i sjukvården?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng