Omorganisation på Apoteket

Apoteket presenterar idag en omstrukturering inför den kommande avregleringen av apoteksmonopolet. Den nya organisationen ska leda till ett ökat kundfokus och förbättra Apotekets möjligheter inför den kommande konkurrensen.

23 feb 2007, kl 16:21
0

Annons

Den nya organisation som Apoteket presenterar idag börjar gälla från 1 mars och delar upp verksamheten i tre olika områden. Ett inriktat på privatkunder, ett annat på avtalskunder (exempelvis landsting och kommun) och ett tredje som jobbar med sortiment och varuförsäljning och som levererar till de andra två affärsområdena.


? Inför konkurrensen, som vi räknar med kommer första januari 2009, behöver Apoteket renodla organisationen och öka affärsmässigheten. Vi vill uppnå ett starkare kundfokus, säger Stefan Carlsson vd Apoteket  AB i ett pressmeddelande.


Det största affärsområdet blir Privatkund som beräknas omsätta drygt 28 miljarder kronor. Chef för detta område blir Marianne Dicander Alexandersson, tidigare VD på Kronans droghandel. I samband med omstruktureringen får även Apoteket AB en ny företagsledning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng