Ökat förtroende för läkemedelskommittéer

Landets läkare har börjat lita mer på läkemedelskommittéernas rekommendationer. Det visar en undersökning beställd av NM Pharma.

21 maj 2002, kl 12:25
0

Annons

Enligt undersökningen anser ungefär hälften av läkarna att läkemedelskommittéernas listor stämmer väl eller mycket väl med vilka läkemedel de själva väljer i första hand. När motsvarande undersökning genomfördes 1999 var bara 37 procent så positiva.

Även andra förändringar sedan undersökningen 1999 tyder på att kommittéerna är allt mer uppskattade. Läkarna läser listorna i större omfattning. Allt fler anser att listorna påverkar deras förskrivning och 60 procent har ett högt eller mycket högt förtroende för den lokala kommittén.

I en jämförelse mellan olika landsting hamnar Gotland i topp i förtroendeligan, följt av Västerbotten. Skåne och Blekinge kommer sist.

För NM Pharma är det viktigt att känna till hur stort förtroendet är för läkemedelskommittéerna eftersom de är avgörande för läkemedelsförsäljningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng