Annons

OAB blev holdningbolag

Vid torsdagens årsstämma för Apoteket Omstrukturering AB togs beslutet
att bolaget blir ett holdingbolag för Apoteksgruppen.

30 apr 2010, kl 11:27
0

Annons

På torsdagen hölls bolagsstämma för Apoteket Omstrukturering AB, OAB. Bolaget som varit moderbolag till Apoteket AB under omregleringen har i och med ett beslut  ändrat sitt verksamhetsmål och övergått till att bli Apoteksgruppen Holding AB.

Bolagets främsta uppgift blir att ha hand om försäljningen av de småföretagarapotek som är kvar i statens ägo. Apoteksgruppen i Sverige Holding AB ska förvalta de två bolagen Apoteksgruppen i Sverige AB och Apoteksgruppen förvaltning AB.

Verksamhetsmålet är för holdingbolaget är enligt mötesprotokollet att Apoteksgruppenkoncernen ska bedrivas ekonomiskt effektivt och även se till att krediter till småföretagare inom Apoteksgruppen inte är så förmånliga att de riskerar strida mot EU:s statsstödsregler.

Ägandet av de delar av apoteket AB som inte sålts ut har sedan 26 mars gått tillbaka till statens ägo och ligger under socialdepartementet. Av OAB:s årsredovisning framgår att dess vd, Eva-Britt Gustafsson, tjänade omkring 2,4 miljoner kronor förra året.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng