Nytt stipendium för apoteksforskning

Actavis har inrättat ett stipendium för att stödja och utveckla verksamheten på landets öppenvårdsapotek.

20 sep 2011, kl 15:02
0

Generikaföretaget Actavis vill bidra till en bredare utveckling av apotekens verksamhet. Därför har man inrättat ett stipendium. Stipendiet, som är på 100 000 kronor, ska finansiera forskning inom öppenvårdsapotek vad gäller verksamhet, apotekens service och tjänster. Forskning kring apotekens och farmacevternas roll i patientsäkerheten kommer särskilt att premieras.

En kommitté sammansatt i samarbete med Apotekarsocieteten kommer att utse stipendiaten. Sista ansökningsdag är den 15 oktober. Stipendiet delas ut på Läkemedelskongressen den 7 november.

– Vi är glada att vi har den här möjligheten och hoppas att stipendiet blir starten på en långsiktig satsning på apoteksforskning i Sverige. Till exempel öppnas möjligheter att utveckla hanteringen av generika via evidensbaserade metoder, säger Anders Jungbeck, vd för Actavis Sverige, i ett pressmeddelande.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng